Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να μείνεις σε ένα μόνο κομμάτι.

Τι θα χρειαστείς για την ζύμη πατάτας:

500 γρ. πατάτες
120 γρ. αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Για τη γέμιση:

5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

σπιτική πίτσα

Πάμε να την φτιάξουμε:

1.Καθαρίζεις τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζεις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

2. Τις στραγγίζεις, τις τοποθετείς,σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείς σε πουρέ.

3. Προσθέτεις μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

4. Παίρνεις ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνεις στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος.

5. Τοποθετείς μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνεις ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού.

6. Στρώνεις από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)

7. Στρώνεις στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείς στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγεις 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη.

8. Τη τοποθετείς πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζεις” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.

9. Τοποθετείς το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.

10. Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζεις από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσες για το επάνω μέρος που σκεπάζεις το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζεις και από την άλλη πλευρά.

11. Ψήνεις και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζεις από τη φωτιά τη βουρτσίζεις με το βούτυρο και τη σερβίρεις ζεστή.

Νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εναλλακτικά: Μπορείς αντί να τη τηγανίσεις, να ψήσεις τη πίτσα  σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας απόλαυση!

Πολύ εύκολα τυροπιτάκια κουρού

via

σχετικα άρθρα

Φανταστικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

elmagazino

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, η παραδοσιακή συνταγή!

elmagazino

Φυτικές στερόλες: 5 τρόποι για να τις εντάξετε στην καθημερινότητα

elmagazino

Leave a Comment