Σπιτι Συμβουλες

10 tips για να διατηρήσετε ζωντανά τα λουλούδια σας σε βάζο!

Την εποχή της άνοιξης και της ανθοφορίας, όλοι λίγο πολύ έχουμε ασχοληθεί με τα λουλούδια του κήπου και της βεράντας μας. Αφού κόψουμε τα λουλούδια μας σε βάζο τα παραμελούμε, με αποτέλεσμα να χάσουν την φρεσκάδα και την ζωντάνια τους. Ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές γεωπόνων. Προκείμενου να διατηρήσουμε τα λουλούδια σε βάζο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χαρούμε περισσότερο!

Δείτε ακόμα: Ανακυκλώσετε τις σπασμένες γλάστρες και φτιάξτε ένα μικρο κήπο!

10 tips για να διατηρήσετε ζωντανά τα λουλούδια σας σε βάζο!

 • 1. Πλένουμε το βάζο με χλωρίνη καθώς αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και των μικροβίων. Αποφεύγουμε να γεμίζουμε το βάζο μέχρι επάνω καθώς τα άνθη σαπίζουν εύκολα.
 • 2. Κόβουμε τα κοτσάνια με ψαλίδι λοξά, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η επιφάνεια που απορροφά το νερό και τα άνθη παίρνουν την υγρασία που χρειάζονται.
 • 3. Προσθέστε θρεπτικό διάλυμα, 2 κ.γ σόδα & 1/2 κ. ζάχαρη ή γκαζόζα στο βάζο που περιέχει τα λουλούδια σας καθώς η σόδα παρατείνει τον χρόνο ζωής τους.
 • 4. Αφαιρούμε τα μαραμένα αλλά και τα υγιή φύλλα που βρίσκονται μέσα στο νερό. Τα φύλλα σε αυτό το σημείο δεν προσφέρουν τίποτε αισθητικά, αντίθετα είναι ο βασικός λόγος εμφάνισης βακτηρίων στο νερό του βάζου.
 • 5. Αλλάζουμε το νερό τακτικά, ιδανικά κάθε δυο μέρες ενώ ψαλιδίζουμε και πάλι τις άκρες στην προηγούμενη τομή.

Δείτε ακόμα: Μοναδικές ιδέες διακόσμησης κήπου!!!

 • 6. Αποφεύγουμε τα πολλά λουλούδια σε μικρο βάζο, τοποθετήστε
  τα άνθη χωρίς να ασφυκτιούν μεταξυ τους.
 • 7. Βάζουμε τα λουλούδια μας σε φωτεινό σημείο! Αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση τους στον ήλιο ή κοντά σε άλλες πηγές θέρμανσης όπως καλοριφέρ, κ.α.
 • 8. Φτιάξτε ένα μείγμα κατά των βακτηριδίων με λίγες σταγόνες βότκας και 1 κύβο ζάχαρης, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία σε κάθε αλλαγή νερού.
 • 9. Βάλτε μία ασπιρίνη μέσα στο βάζο με το νερό που περιέχει τα λουλούδια σας, με αυτό το τρόπο διατηρούνται φρέσκα για περισσότερες μέρες. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία σε κάθε αλλαγή νερού.
 • 10. Αναμιγνύουμε 2 κ.σ. μηλόξυδο με 2 κ.σ. ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο βάζο με τα λουλούδια μας, διατηρούνται πιο φρέσκα! Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία σε κάθε αλλαγή νερού.

Όποια μέθοδο συντήρησης κι αν επιλέξετε θα παρατηρήσετε πως παρατείνετε δραστικά ο χρόνος ζωής τους σε βάζο, έτσι μπορείτε να απολαύσετε τα φρέσκα άνθη στο χώρο σας για περισσότερο διάστημα!

σχετικα άρθρα

20 εμπνευσμένες ιδέες διακόσμησης για ταράτσες!

elmagazino

Ετοιμάστε το σπίτι για το φθινόπωρο – 29 Ιδέες διακόσμησης!

elmagazino

Πρωτότυπη Πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας!

elmagazino

Leave a Comment