Ιδιοτητες τροφιμων Φαγητο

Το μυστικό για να σας «κρατάνε» οι μπανάνες

Πόσες φορές έχετε αγοράσει ενθουσιασμένοι φρέσκες μπανάνες με σκοπό να τις απολαύσετε στο σπίτι. Αλλά οι υποχρεώσεις και το τρέξιμο σας κάνουν να τις ξεχνάτε και να καταλήγουν κατάμαυρες και υπερώριμες στα σκουπίδια; Αν αυτή είναι η ιστορία της ζωής σας, τότε δείτε τα μυστικά για να τις διατηρήσετε περισσότερο χρόνο.

Δείτε ακόμα: Τι είναι η ροβίτσα, που θα τη βρεις και πως θα τη μαγειρέψεις

Κρεμάστε τες

Φαίνεται πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί να κρεμάμε τις μπανάνες μας από γάντζο. Οι μπανάνες αρχίζουν να ωριμάζουν από τη στιγμή που συλλέγονται από τα δέντρα, καθώς το αιθυλένιο απελευθερώνεται από το κοτσάνι τους, μόλις κοπούν. Φαίνεται, όμως, πως η απελευθέρωσή του γίνεται πιο αργά αν κρεμάσετε τις μπανάνες σας από γάντζο, σε θερμοκρασία δωματίου. Το κρέμασμά τους, μάλιστα, τις αποτρέπει από το να μαυρίσουν, κάτι που συμβαίνει όσο ωριμάζουν.

Αγοράστε τες πράσινες

Ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής τους είναι να τις αγοράσετε όσο πιο πράσινες και άγουρες γίνεται. Έτσι θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας μέχρι να ωριμάσουν και να τις καταναλώσετε. Σε αντίθεση με την περίπτωση που τις επιλέξετε ώριμες κι έτοιμες για κατανάλωση, όπου πρέπει να βιαστείτε να τις βάλετε στο πιάτο.

μπανάνες

Τυλίξτε το κοτσάνι τους σε μεμβράνη

Όπως αναφέραμε και πριν, το αιθυλένιο είναι αυτό που κάνει τις μπανάνες να ωριμάσουν και απελευθερώνεται από το κοτσάνι τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τις χωρίσετε και να τυλίξετε το κοτσάνι τους με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, ώστε να επιβραδύνετε έτσι τη διαδικασία ωρίμανσής τους.

Βάλτε τες στο ψυγείο

Αν και ξέρουμε ότι γενικότερα οι μπανάνες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Όταν οι μπανάνες σας ακόμη είναι άγουρες και πράσινες, κρατήστε τες εκτός ψυγείου. Αν, όμως, ωριμάσουν εντελώς, μπορείτε τα τις βάλετε στο ψυγείο, όπου οι δροσερές θερμοκρασίες θα τις εμποδίσουν να ωριμάσουν περισσότερο, τουλάχιστον για τις επόμενες λίγες ημέρες.

μπανάνες

Καταψύξτε τες

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να διατηρήσετε την μπανάνα σας περισσότερο για μελλοντική χρήση, είναι να τη βάλετε στην κατάψυξη. Το πώς, όμως, θα την καταψύξετε παίζει ρόλο. Αν βάλετε όλο το τσαμπί με τις μπανάνες μαζί θα μαυρίσουν και δεν θα αποψυχθούν καλά στη συνέχεια. Προτιμήστε, λοιπόν, να τις καταψύξετε ενώ θα τις έχετε ξεφλουδίσει την κάθε μια χωριστά και να τις βάλετε σε αεροστεγή σακουλάκια που σφραγίζουν.

via

σχετικα άρθρα

Κέικ και νόστιμα κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

elmagazino

Νερό: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Διατροφική του Αξία! [ΟΔΗΓΟΣ]

elmagazino

Κεράσι: ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη

elmagazino

Leave a Comment