Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Πιταρούδια, παραδοσιακή Ροδίτικη Συνταγή!

Πιταρούδια, παραδοσιακή Ροδίτικη Συνταγή!

Παραδοσιακή συνταγή από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα από το νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο. Ιδανικός μεζές για ούζο, κρασί, ή μπύρα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

1 κιλό ρεβίθια
4 αυγά
100 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. ξερή μυζήθρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβίθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τοποθετούμε τα ρεβίθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβίθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, η παραδοσιακή συνταγή!

Καλή απόλαυση!

σχετικα άρθρα

Πως φτιάχνετε η ζαχαρόπαστα – fondant

elmagazino

Arancini νόστιμες παναρισμένες κροκέτες ρυζιού!

elmagazino

Σπιτική γλυκόξινη σάλτσα!

elmagazino

Leave a Comment