Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Πολύ εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Πολύ εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού,ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες! Οι ποσότητες είναι μετρημένες δεν θα σας δυσκολέψουν καθόλου γίνονται πανεύκολα !Κατάλληλα για κείνους που δεν έχουν καλή σχέση με την κουζίνα, γίνονται με “κλειστά” μάτια .

πηγή

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ.
  • 1 βούτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 γιαούρτι 200 γρ.
  • 1 πρέζα αλάτι

πηγή

Υλικά για τη γέμιση:

  • τυρί φέτα 350 γρ.
  • τυρί ρεγκάτο 250 γρ.
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη μας προσθέτοντας όλα τα υλικά το αλεύρι,το βούτυρο,το γιαούρτι και το αλάτι. Ζυμώνουμε και δημιουργούμε μια εύπλαστη ζύμη, δεν κολλάει καθόλου.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης τα τυριά,το γάλα,το μοσχοκάρυδο και το αυγό.

Πλάθουμε τα τυροπιτάκια με τον κλασσικό τρόπο και γεμίζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε ένα. Εναλλακτικά ,χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη τις ανοίγουμε με πλαστήρι σαν φύλλο ,στο ένα βάζουμε με ένα κουταλάκι κατά τόπους την γέμιση,σκεπάζουμε με την δεύτερη ζύμη που έχουμε ανοίξει και με ένα κουπ πατ τα χωρίζουμε σε μερίδες.Σε αυτή τη περίπτωση γίνονται στρογγυλά τα τυροπιτάκια μας ,εκτός κι αν δεν τα σκεπάσουμε με την δεύτερη ζύμη και τα κλείσουμε όπως είναι,δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

πηγή

Στρώνουμε τα τυροπιτάκια μας σε μια λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και τα ψήνουμε για 22-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε μερικά τυροπιτακια ωμά σε μπολ και να τα ψήσετε αφού αποψυχθούν ,διατηρούνται ολόφρεσκα.

Προτάσεις :

  • Σε μεγαλύτερο μέγεθος φτιάχνετε τυρόπιτα κουρού, για μικρούς και μεγάλους για ένα πιο υγιεινό κολατσιό.
  • Μπορείτε να εμπλουτίσετε την γέμιση για τα τυροπιτάκια σας με τα μυρωδικά που προτιμάται ,όπως άνηθο,δυόσμο για πιο μεσογειακές γεύσεις ή ακόμη και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης για πιο γλυκιά εκδοχή.
  • Μπορείτε να τα αλείψετε με αυγό αφού τα πλάσετε ,πριν το ψήσιμο και να τα πασπαλίσετε με μαύρο σησάμι (μαυροκούκι) ή πάπρικα για περισσότερη ένταση.
  • Με τα ίδια υλικά και ποσότητες μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα-τυροπιτά αντί για μεριδούλες σε τυροπιτάκια.Το φύλλο αυτό σε πίτα είναι τραγανό σαν μπισκότο.

Ιδανικά να τα προσφέρετε σε παιδικό πάρτι ή σε μπουφέ finger food μια σπιτική λιχουδιά !

 

 

 

 

σχετικα άρθρα

Τραγανά μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα!

elmagazino

Σπιτικό φυστικοβούτυρο σε 5 λεπτά

elmagazino

Γαλλική κουζίνα: 7 όροι και τεχνικές που δεν γνωρίζετε

elmagazino

Leave a Comment