Plus+

Καταπληκτικοί φάροι που έγιναν ξενοδοχεία!

Καταπληκτικοί φάροι που έγιναν ξενοδοχεία!

Φάροι που έγιναν ξενοδοχεία

Το μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων είναι ότι ποτέ δεν βρίσκονται μόνοι. Αν ζήσεις σε ένα φάρο, όμως, θα μάθεις να παρατηρείς, να σκέφτεσαι, να φαντάζεσαι. Γι’αυτό κι εμείς βρήκαμε τους ομορφότερους φάρους που θα γίνουν το προσωρινό σας καταφύγιο με μόνη θέα την απέραντη θάλασσα. Για να δεθείτε περνώντας τις μέρες σας με κολύμπι και ψάρεμα και τις νύχτες αφουγκραζόμενοι την απόλυτη σιγή.

Σαρδηνία, Ιταλία

Σε ένα αναλλοίωτο τοπίο, στο νοτιότερο άκρο της Σαρδηνίας βρίσκεται ο φάρος Capo Spartivento. Xτισμένος το 1856 είναι ο πιο παλιός φάρος του νησιού και έχει πλέον μεταμορφωθεί σε μια από τις πιο πολυτελείς εγκαταστάσεις για διακοπές που διαθέτει η Σαρδηνία, με έξι σουίτες, ιδιαίτερη διακόσμηση, πισίνες, και ακαταμάχητη θέα. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνεται σεφ, αλλά και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του KΚάλιαρι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Saugerties Lighthouse, Νέα Υόρκη

Ο φάρος από κόκκινα τούβλα του 1869, βρίσκεται 160 χλμ. βόρεια της Νέας Υόρκης στον ποταμό Χάντσον και έχει μετατραπεί σε B&B δύο δωματίων εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Θα χρειαστείτε δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το Μανχάταν και στη συνέχεια θα φτάσετε στο φάρο ακολουθώντας ένα μονοπάτι για 800 μέτρα ή με βάρκα. Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια στο δεύτερο όροφο, μουσείο, κουζίνα και σαλόνι όπου κάθε πρωί σερβίρεται χορταστικό πρωινό με μπέικον, αυγά και τηγανίτες μεταξύ άλλων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Sally Port Cottage, Κορνουάλη

Θα χρειαστεί να κατεβείτε το απότομο μονοπάτι για περίπου 280 μέτρα μέχρι να φτάσετε από το πάρκινγκ στο φάρο St Anthony και στο παλιό σπίτι του φαροφύλακα αλλά αξίζει τον κόπο. Εδώ θα βρείτε αρκετό χώρο για 4 άτομα, ζεστή διακόσμηση, ευρύχωρη κουζίνα, παρατηρητήριο και όμορφη βεράντα. Ο φάρος πρωταγωνιστούσε στην βρετανική παιδική σειρά Fraggle Rock του 1980. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Sveti Ivan na Pucini, Κροατία

Ο φάρος του 1853 βρίσκεται πάνω σε ένα μικροσκοπικό νησάκι μπροστά στην τουριστική πόλη Rovinj και είναι ένας λόγος που το προτιμούν ακόμη κι οι ντόπιοι όταν θέλουν να χαλαρώσουν. Ο ύψους 23 μέτρων φάρος διαθέτει 2 διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα το καθένα, με δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα και μπάνιο. Οι βραχώδεις ακτές του νησιού είναι ιδανικές για ηλιοθεραπεία, ψάρεμα ή εξερεύνηση του βυθού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

County Wicklow, Ιρλανδία

Από τους δύο φάρους που χτίστηκαν το 1781, αυτός είναι ο μεγαλύτερος, με οκταγωνικό σχήμα πάνω σε λόφο που ατενίζει τη θάλασσα από τις τρεις πλευρές του. Απόλυτη γαλήνη, στο κτίσμα που πλέον ανακαινίστηκε και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα σε δύο υπνοδωμάτια. Τα συνολικά 6 δωμάτια (δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο, WC, καθιστικό και κουζίνα) είναι χτισμένα το ένα πάνω από το άλλο και θα χρειαστεί να ανεβείτε 109 σκαλιά ως την κορυφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

A view of Wicklow head I’ve never had before. A massive thanks to Mike at Wicklow.TV and John Nugent at Newcastle Aerodrome for the new slant on photowalking.

Ulvesund Fyr, Νορβηγία

Ο φάρος του 1870 καθοδηγεί τα πλοία σε ένα από τα δύσκολα αλλά πανέμορφα περάσματα του  Nordfjord, στη δυτική ακτή της χώρας. Δίπλα του έχουν χτιστεί τρία σπιτάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 16 άτομα. Το γαλήνιο σκηνικό συμπληρώνουν ο κήπος, η κούνια, η αιώρα αλλά και δύο κατσίκες ενώ ο ίδιος ο φάρος διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και cafe όπου σερβίρεται το πρωινό. Από το μαγαζάκι του μπορείτε να προμηθευτείτε σπιτικό φαγητό όπως σούπες και τηγανίτες, καφέ, τσάι αλλά και μαρμελάδες από τα φρούτα του κήπου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Harlingen, Ολλανδία

Ο αρ ντεκό πύργος χτίστηκε το 1920 πάνω από τα λιμάνια της πόλης Harlingen, περίπου 110 χλμ. βορειοανατολικά από το Άμστερνταμ. Ο φάρος του καθοδηγούσε τα πλοία για 78 χρόνια μέχρι να μετατραπεί σε ρομαντικό ξενώνα. Μόνο δύο άτομα χωρούν στη στενή, τριώροφη σουίτα που όμως έχει να επιδείξει ωραίο ντεκόρ και πανοραμική θέα στο λιμάνι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Byron Bay Lighthouse, Αυστραλία

Βρίσκεται στο πιο ανατολικό σημείο της χώρας και αυτό σημαίνει ότι θα είστε οι πρώτοι που θα βλέπετε την ανατολή του ήλιου από όλη την ήπειρο. Ο ιστορικός φάρος του 1899 στέκεται αγέρωχος πάνω από το βραχώδες ακρωτήριο Byron, από όπου εκτός από την ανατολή θα παρατηρήσετε κοπάδια φαλαινών που μεταναστεύουν. Τα δύο παλιά σπίτια του φαροφύλακα ανακαινίστηκαν και πλέον μπορούν να φιλοξενήσουν από ως 6 άτομα στα τρία υπνοδωμάτια τους. Στα συν η κοντινή απόσταση από την παραλία αλλά και το μπάρμπεκιου για να ψήσετε την ψαριά της ημέρας.  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

σχετικα άρθρα

Αλλαγή ώρας 2020 σε θερινή. Πότε αλλάζει η ώρα

elmagazino

Μοναδικές ιδέες διακόσμησης κήπου!!!

elmagazino

10 Ψυχολογικές αλήθειες που θα σας εκπλήξουν!

elmagazino

Leave a Comment