Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Κις λορέν ένα γαλλικό πιάτο

Κις λορέν ένα γαλλικό νόστιμο πιάτο

Κις λορέν ένα κλασσικό γαλλικό πιάτο,μια αλμυρή τάρτα ιδανική για γιορτινό τραπέζι, ως γεύμα σερβίρεται με ανάμικτη σαλάτα. Ένα πολύ γευστικό και εμφανίσιμο πιάτο! Πλούσιο σε πρωτεΐνες ,υδατάνθρακες με χαμηλά λιπαρά, 339 θερμίδες ανά κομμάτι.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

για την ζύμη:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. νερό

για την γέμιση:

  • 200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι

 

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Τρίβουμε το τυρί και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας 26 εκ.

για την ζύμη

  • Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε .Απλώνουμε την ζύμη σε 2 χιλ. πάχος, την τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη,σκεπάζουμε το ταψάκι μας με χαρτί ψησίματος και την γεμίζουμε με ωμά όσπρια για να μην φουσκώσει η ζύμη μας. Την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρείται τα όσπρια ,τα φυλάσσετε για το επόμενο ψήσιμο και η τάρτα είναι έτοιμη.

για την γέμιση

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για 5 λεπτά το αλεύρι με το βούτυρο,το γάλα,το νερό,το μοσχοκάρυδο,το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά ,την κρέμα γάλακτος συνεχίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να χτυπάμε και στο τέλος βάζουμε και το τριμμένο τυρί.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι να βγάλει τα αρώματα του.
  • Σκορπίζουμε πάνω στην τάρτα το μπέικον και σκεπάζουμε με το μείγμα μας. Ψήστε την κις λορεν για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε ζεστή, βγαίνουν 8 κομμάτια.

Μια πολύ ωραία συνταγή για μπούφε με εντυπωσιακή εμφάνιση που σας βγάζει ασπροπρόσωπους στους καλεσμένους σας. Για χορτοφάγους αντί για μπέικον χρησιμοποιήστε λιαστές ντομάτες ή φρέσκα μανιτάρια.

Καλή επιτυχία.

σχετικα άρθρα

Πεντανόστιμα νηστίσιμα μπισκότα λεμονιού!

elmagazino

Γλειφιτζούρια από τα χεράκια σου!

elmagazino

Κάτι διαφορετικό κουραμπιέδες με καρύδια

elmagazino

Leave a Comment