Γλυκες συνταγες Φαγητο

Μπισκότα μόνο με 3 υλικά

Μπισκότα μόνο με 3 υλικά

Εύκολα τραγανά μπισκότα που μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο, θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια που “κλέβαμε” της γιαγιάς τα μπισκότα από το βάζο. Γρήγορη και απλή παρασκευή ακόμη και για αρχάριους, λίγα υλικά με πολύ γεύση και άρωμα.

Μπισκότα μόνο με 3 υλικά

πηγή

Υλικά που θα χρειαστούμε :

  1. Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα 397gr
  2. Μια συσκευασία βούτυρο (τύπου Κερκύρας) 250gr
  3. Ένα αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)500gr

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μόνο του για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ολοκληρώνουμε την διαδικασία ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη αλλά πολύ εύθραυστη για να πάρει σχήμα ,έτσι την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει .Έπειτα τεμαχίζουμε σε λεπτά κομματάκια όπως είναι σε σχήμα μπαστούνι η ζύμη μας και είναι  έτοιμα για φούρνισμα. Εναλλακτικά απλώνουμε την ζύμη όπως το φύλλο και τους δίνουμε σχήμα με κουπ-πατ ,εύκολα και γρήγορα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό  χαρτί ψησίματος  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ,για περίπου 15-20 λεπτά  αναλόγως το μέγεθος.Το καταλαβαίνουμε από το χρώμα ,μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.Φυλάσσονται σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς,αν σας περισσέψουν !

tips:

  • Εάν θέλετε τα φτιάχνετε γεμιστά, ενώνετε δυο μπισκότα και προσθέτετε μαρμελάδα ανάμεσα τους.
  • Για τους λάτρες της σοκολάτας αφού έχουν ψηθεί και έχουν κρυώσει, βουτάμε τα μπισκότα σε λιωμένη σοκολάτα μπέν μαρί ή προσθέτουμε στην ζύμη μερικές σταγόνες σοκολάτας.
  • Ακόμη μπορείτε να προσθέσετε έναν από τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς ελαφρώς σπασμένους.

Όποια εκδοχή παραλλαγής κι αν επιλέξετε ,η βασική συνταγή του μπισκότου αυτού είναι το κάτι άλλο. Τραγανό με έντονη γεύση βουτύρου που δεν τρως ποτέ μόνο ένα !

Καλή σας όρεξη !

σχετικα άρθρα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε τέλεια κοκτέιλ με μπίρα

elmagazino

Σοκολάτα, πόσα είδη υπάρχουν!

elmagazino

Ιταλική Φοκάτσια (Focaccia)

elmagazino

Leave a Comment