Plus+

Ποιο είναι το κατάλληλο δοχείο φαγητού & παγούρι για το σχολείο!

Ποιο είναι το κατάλληλο δοχείο φαγητού & παγούρι για το σχολείο!

Σύντομα η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και οι μαμάδες με την σειρά τους να την οργανώσουν! Ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι τα σχολικά δοχεία του φαγητού & νερού των παιδιών μας.

Πως επιλέγεις το σωστό δοχείο για το φαγητό και το νερό?

Τα πιο διαδεδομένα σκευή για την εύκολη μεταφορά είναι τα ανοξείδωτα και τα πλαστικά. Αναρωτηθείτε αν θέλετε ισοθερμικά δοχεία για να διατηρήσετε το φαγητό τους ζεστό ή αντίστοιχα δροσερό. Θα κοστίσει βέβαια λίγο περισσότερο όπως και το μέγεθος τους είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με τα κλασσικά. Πωλούνται σε όμορφα χρώματα δεν έχετε παρά να βρείτε κάποιο που να σας ταιριάζει!

  • Επιλέγοντας πλαστικό φαγητοδοχείο απορρίψτε μεμιάς τα οικονομικά! Προμηθευτείτε τα σύγχρονα, καλής ποιότητας πλαστικού από tritan / BPA free δοχεία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο καπάκι να ασφαλίζει αεροστεγώς για να αποφεύγεται τυχόν αστοχίες. Πρόκειται για εύχρηστα και ελαφριά δοχεία χρωματιστά και με ήρωες ενώ εξυπηρετούν στην ασφαλή μεταφορά φαγητού και του νερού των παιδιών. Αν καταλήξετε σε αυτή την κατηγορία προτιμήστε τις επώνυμες και αξιόπιστες εταιρίες, θα πληρώσετε κάτι παραπάνω αλλά δεν θα έχετε καμία αμφιβολία. Σκεφτείτε πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σκεύη, προορίζονται για καθημερινή χρήση αλλά και όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες εκδρομές ή ταξίδια.
  • Τα ανοξείδωτα δοχεία συγκεντρώνουν περισσότερα πλεονεκτήματα πλην της εμφάνισης με ήρωες (για τα νήπια) που και πάλι θα τα βρείτε αλλά πιο δύσκολα ωστόσο διατίθενται σε πολλά μεγέθη και χαρούμενα χρώματα. Πρόκειται για δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι είναι άθραυστα και δεν φθείρονται συγκριτικά με άλλα υλικά. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως τα ανοξείδωτα δοχεία είναι απόλυτα ανθεκτικά στις θερμοκρασίες αν θελήσετε κάτι ζεστό. Θα τα βρείτε σε πολλές παραλλαγές, με ανοξείδωτο καπάκι, με καπάκι σιλικόνης ή σε bento boxes δοχείο με διαχωριστικά για ποικιλία γευμάτων. Ανεξάρτητα την χρησιμότητα τους στο σχολείο, θα μπορούσατε σε ένα τέτοιο σκεύος ακόμη και να ζεστάνετε το φαγητό απευθείας σε ένα ταξίδι. Καθαρίζουν εύκολα και δεν συγκρατούν οσμές ωστόσο δεν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων αλλά και στα μικροκύματα. Για την σωστή συντήρηση τους συμβουλευτείτε τις οδηγίες.

9+3 έξυπνες ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

  • Τα παγούρια είναι πιο απλή η υπόθεση, διαλέξτε μεταξυ του πλαστικού από tritan -BPA free, ανοξείδωτου ή θερμού. Αν χρησιμεύει μόνο για νερό μπορείτε να πάρετε με καλαμάκι ωστόσο βεβαιωθείτε πως κλείνει αεροστεγώς. Αν πάλι το χρησιμοποιείται για φρέσκους χυμούς ή γάλα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο καπάκι. Καλό θα ήταν να έχει μεγάλο στόμιο για να καθαρίζει σωστά το εσωτερικό του, με ή και χωρίς την ειδική βούρτσα. Τέλος προσέξτε το καπάκι να είναι απλό χωρίς πολύπλοκες γωνίες ώστε να μην συγκρατεί καθόλου υπολείμματα τροφής.
  • Δείτε ακόμη ποιες τροφές επηρεάζουν την σχολική απόδοση των παιδιών μας!

Η πρώτη μέρα στο σχολείο!

Καλή σχολική χρονιά!

σχετικα άρθρα

Πασχαλιάτικα Έθιμα από την Ελλάδα!

elmagazino

25 τρόποι να αξιοποιήσετε το παλιό σας τζιν!

elmagazino

Ανακαλύψτε την τέχνη γλυπτικής 30 πτυσσόμενων βιβλίων!

elmagazino

Leave a Comment