Γλυκες συνταγες Φαγητο

Δυο φανταστικές συνταγές για Σπιτικά Αναψυκτικά

Δυο φανταστικές συνταγές για Σπιτικά Αναψυκτικά

Η πιο ωραία λεμονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ ! Δροσιστική, ευχάριστη και πολύ εύγευστη! Όταν την δοκιμάστε θα διαπιστώσετε πέρα από την ικανοποίηση του δημιουργού πως προσφέρετε ένα πολύ ποιοτικό και εύγευστο ρόφημα στην οικογένεια σας πλούσιο σε γεύση αλλά και σε βιταμίνες.

πηγή

Μοναδική Λεμονάδα

Υλικά :

  • 9 λεμόνια (χυμό & ξύσμα)
  • Λίγο δυόσμο
  • 500 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 λίτρα νερό

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια, τα τρίβουμε στο τρίφτη και κρατάμε όλο το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια στύβουμε το χυμό τους, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τον δυόσμο και τον χυμό στο μπολ με το ξύσμα. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βγάλει όλα του τα αρώματα για 5 ώρες. Στη λήξη του χρόνου  προσθέτουμε τα 3 λίτρα νερό, σουρώνουμε και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη προς κατανάλωση! Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Είναι πραγματικά από τα αγαπημένα μου ροφήματα, έχει τόσο πλούσια και έντονη γεύση που σε ξετρελαίνει.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε  τα  λεμόνια με πορτοκάλια έχουν εξίσου εξαιρετικό το αποτέλεσμα.

tips: Οι φλούδες λεμονιού που απομένουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε γλυκό κουταλιού.

Φοβερή σουμάδα

πηγή

Συμπυκνωμένος χυμός Σουμάδας

Υλικά :

  • 600 γρμ αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • Λίγα πικραμύγδαλα
  • 1 κουτ. της σούπας ανθόνερο
  • 1,8 λίτρα νερό

Εκτέλεση :

Αλέθουμε  την αμυγδαλόψιχα και μερικά πικραμύγδαλα σε ένα μπλέντερ , μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε 900 γρμ νερό, ανακατεύουμε καλά, απέκτησε λευκό χρώμα το νερό. Με ένα τουλουπάνι μεταφέρουμε το λευκό υγρό σε μια κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με άλλα 900 γρμ νερό και στύβουμε όσο μπορούμε την ψίχα για να βγάλει και άλλο γάλα αμυγδάλου. Μεταφέρουμε το υγρό πάλι στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ,ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με  ξύλινη κουτάλα έως ότου πάρει βράση. Προσοχή όταν  πάρει βράση το αφαιρούμε αμέσως από την φωτιά γιατί φουσκώνει όπως το γάλα. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ανθόνερο .Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Είναι πιο μπελαλίδικος από την λεμονάδα αλλά αξίζει τον κόπο για την ιδιαίτερη γεύση του και μόνο!

Για το σερβίρισμα :

Βάζουμε λίγη  σουμάδα  ( περίπου 3 κ.σ.) σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε κρύο νερό. Είναι έτοιμη για να την προσφέρετε !

Εναλλακτικά μπορεί να σερβιριστεί εξίσου ευχάριστα και τον χειμώνα αντί για κρύο νερό προσθέστε  καυτό,πασπαλίστε λίγη κανέλα και είναι ένα θαυμάσιο χειμωνιάτικο ρόφημα πλούσιο σε βιταμίνες!

Φτιάξτε έξι υγιεινά smoothies με λιγότερες από 150 θερμίδες

Καλή σας επιτυχία !

σχετικα άρθρα

Γαλλική κουζίνα: 7 όροι και τεχνικές που δεν γνωρίζετε

elmagazino

5 Υγιεινά σνακ φούρνου που πρέπει να δοκιμάσετε!

elmagazino

Μαγείρεμα στον ατμό: Πώς σας ωφελεί;

elmagazino

Leave a Comment