Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Γλυκόξινη σάλτσα αλλιώς…

Γλυκόξινη σάλτσα αλλιώς…

Εξαιρετική  σάλτσα, πικάντικη με βελούδινη υφή.Συνοδεύει άψογα τα πιάτα για χορτοφάγους  μετατρέποντας τα νηστίσιμα πιάτα σε αμαρτία! Γίνεται πιο αραιή σαν σος ή πιο πηχτή σαν ντιπ για γαρίδες , νάτσος  κ.λ.π. Αυτοσχεδιάστε με τα υλικά και δημιουργήστε την δική σας γλυκόξινη !

ΓΛΥΚΌΞΙΝΗ ΣΆΛΤΣΑ!!

πηγή

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόγια sauce
  • 1 ποτήρι του κρασιού νερό με 1 κουταλάκι ντοματοχυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε ένα σκεύος βάζουμε  τα τρία πρώτα  υλικά τη ζάχαρη, το ξύδι και την έτοιμη sauce σόγιας  σε μέτρια φωτιά. Ετοιμάζουμε σε ένα ποτήρι, το νερό με τον ντοματοχυμό  , προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά . Μόλις ζεσταθούν τα υλικά στο σκεύος , προσθέτουμε το μείγμα  του ποτηριού σε αυτό και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά αφού έχουμε επιτύχει την πυκνότητα της αρέσκειας μας, δοκιμάζουμε και απολαμβάνουμε .Η πιο όμορφη σπιτική γλυκόξινη που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

  • Προσέξτε την δοσολογία της σόγιας γιατί είναι πολύ αλμυρή.

Καλή επιτυχία !

σχετικα άρθρα

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με πατάτες και κάστανα

elmagazino

Η υψηλή διατροφική αξία των φραγκόσυκων- νόστιμες συνταγές

elmagazino

Όλα για την κίτρινη Κολοκύθα!

elmagazino

Leave a Comment