Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Κοντοσούβλι, guest star ή πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι?

Κοντοσούβλι, guest star ή πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι?

Το κοντοσούβλι μαζί με το κοκορέτσι έχουν την τιμητική τους κάθε Πάσχα προ του οβελία! Ζουμερό, νόστιμο κρέας σε λαδόκολλα για την ημέρα του Πάσχα και όχι μόνο. Μια παραδοσιακή συνταγή με 3 ώρες αναμονή σε μαρινάδα με πολλά αρώματα και πλούσια γεύση! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα πεντανόστιμο μεζέ στα κάρβουνα για το Πασχαλινό σας τραπέζι!

  • Χρόνος αναμονής: 3 ώρες
  • Χρόνος ψησίματος: 1 1/2 σε φούρνο & 2 ώρες σε μπάρμπεκιου

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, λαιμό χωρίς κόκκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 + 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα προαιρετικά    
  • λαδόκολλα & σπάγκο

Μέθοδος εκτέλεσης :

  • Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά μας και τον χυμό από το λεμόνι.
  • Προσθέτουμε τα μεγάλα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
  • Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, σε ροδέλες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
  • Περνάμε εναλλάξ στη σούβλα ένα κομμάτι χοιρινού και μετά ένα κομμάτι πιπεριάς (κόκκινης και πράσινης), τη ντομάτα και το κρεμμύδι μέχρι να γεμίσει η σούβλα και ολοκληρώνουμε με μισό λεμόνι στις άκρες αν θέλουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά απέξω το κοντοσούβλι, το τυλίγουμε με λαδόκολλα προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά για να μην στραγγίσουν τα υγρά που θα δημιουργηθούν στο ψήσιμο και δένουμε καλά με σπάγκο. Ψήνουμε για 1-1/2 σε δυνατή φωτιά του μπάρμπεκιου.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα από έξω. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνετε το καλύτερο δυνατό ψήσιμο, εσωτερικά είναι ζουμερό από την υγρασία των λαχανικών και απέξω τραγανό.
  • Εναλλακτικά ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, επαναλάβετε ακριβώς την ίδια διαδικασία τυλιγμένο σε λαδόκολλα. Αρχικά ψήνετε για 1 ώρα στους 180-200ºC και μετά για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Συνοδεύετε ιδανικά με πατάτες τηγανητές ή φούρνου, με σαλάτες, πίτες για σουβλάκι και ρύζι ως κυρίως πιάτο.

Φρυγαδέλι, πεντανόστιμος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι! πατήστε εδώ.

Πως να διακοσμήσετε το Πασχαλινό σας τραπέζι! πατήστε εδώ.

tips: Η λαδόκολλα προσφέρει ομοιόμορφο και αργό ψήσιμο ενώ τα λαχανικά δίνουν ιδανική υγρασία στο ψητό μας.

σχετικα άρθρα

Δυο φανταστικές συνταγές για Σπιτικά Αναψυκτικά

elmagazino

Νηστίσιμο κέικ καρύδας με γλάσο πορτοκαλιού!

elmagazino

Σκορδαλιά με πατάτα, με ψωμί ή με καρύδια?

elmagazino

Leave a Comment