Αλμυρες συνταγες Ροή Ειδήσεων Φαγητο

Μακαρονάδα “τσουχτή”: Μανιάτικη συνταγή για μακαρόνια με αυγά έτοιμα σε 8′

Μακαρονάδα "τσουχτή"

Μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια. Τον κρόκο τον θέλουμε μελάτο ώστε όταν τον σπάσουμε να ξεχυθεί σαν σάλτσα στα μακαρόνια μας. Μία πρωτότυπη συνταγή για μακαρονάδα με αυγά σκέτο όνειρο.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
  • 100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Μακαρονάδα 'τσουχτή': Μανιάτικη συνταγή για μακαρόνια με αυγά έτοιμα σε 8'

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα τσουχτή από τη Μάνη, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
  • Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και, μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα ένα ή δύο δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα) σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

via athensmagazine

σχετικα άρθρα

Οι εποχές όλων των καρπών της φύσης, φρούτα και λαχανικά

elmagazino

Πως φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από μπισκότα

elmagazino

Δυο εύκολα, δροσερά γλυκά με ελάχιστα υλικά!

elmagazino

Leave a Comment