Ομορφια

Πινέλο ή σφουγγάρι μακιγιάζ?

Πινέλο ή σφουγγάρι μακιγιάζ?

Πως απλώνετε το make-up σας με σφουγγαράκι ή πινέλο? Τα πολυχρηστικά σφουγγαράκια μακιγιάζ ενδεικνύεται κυρίως για τις ξηρές επιδερμίδες, για λεία αψεγάδιαστη κάλυψη σε προϊόντα κάλυψης και λάμψης. Τα πινέλα από την άλλη είναι εύχρηστα πολυ-εργαλεία του μακιγιάζ με πρακτική λαβή! Μάθετε πως και που χρησιμοποιούνται, βελτιώστε τη καθημερινή σας ομορφιά, βρείτε το κατάλληλο βοηθό για εσάς και κάντε το αναπόσπαστο μέρος του νεσεσέρ σας.

  • Original: Μεγάλο μέγεθος, καλύπτει όλο το πρόσωπο και λόγο του ωοειδές σχήματος του εξυπηρετεί την εφαρμογή κάτω από τα μάτια. Έχει κυψελοειδή δομή που απορροφούν μικρές ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να μένει όλο το προϊόν στην επιφάνεια.
  • Pro: Μοιάζει με το original, μεγέθους 32×46, με πιο αυστηρές γραμμές, κατάλληλο για πιο σκούρα χρώματα προϊόντων λόγω του μαύρου χρώματος.
  • Royal: Προορίζετε για την ίδια χρήση όπως τα δυο προηγούμενα σφουγγαράκια, είναι μεγαλύτερο 40×60, βρεγμένο έχει πιο τραχιά υφή, ιδανικό για ομοιόμορφη κάλυψη.
  • Blusher: Το χρώμα του είναι ιδανικό να ρυθμίζετε την ένταση του ρουζ σας, το μέγεθος του εφαρμόζει τέλεια τις κρέμες ενώ λειτουργεί άψογα στην εφαρμογή του concealer κάτω από τα μάτια, τονίζοντας τα ζυγωματικά. 
  • Micro mini: Είναι μικρά, με εξαιρετική ακρίβεια εστίασης, όπως κηλίδες σε συγκεκριμένα σημεία, στην εσωτερική γωνιά των ματιών, στα πλαϊνά της μύτης, στα φρύδια και των ζυγωματικών καθώς επίσης είναι βολικά, για εκείνες που ταιριάζουν το χρώμα του σφουγγαριού αντίστοιχα με το χρώμα του διορθωτή τους.
  • Real techniques: Σφουγγαράκι χωρίς latex με σταθερότητα, η επίπεδη άκρη προορίζεται για το περίγραμμα του προσώπου καθώς και κάτω από τα μάτια ή γύρω από τη μύτη. Οι καμπύλες προσφέρουν τη σωστή ανάμιξη σε μεγάλες επιφάνειες για τέλεια εφαρμογή.
  • Sephora: Βολικό σχήμα λαβής, σωστό μέγεθος, η μύτη  εξυπηρετεί  για τα σημεία ακρίβειας. Ένα σφουγγαράκι καλής απορροφητικότητας με ωραία υφή που καλύπτει τους πόρους καθώς καταργεί τις ατυχίες στο μακιγιάζ λειτουργεί άριστα η επίπεδη πλευρά του ως διορθωτής!
  • Swissco: Όταν βρέχεται παραμένει στο ίδιο μέγεθος, έχει απαλή υφή με άριστη εφαρμογή προϊόντος χάρης των καμπυλών του, κατάλληλο σφουγγαράκι για κάτω από τα μάτια.
  • Black up : Ιδανικό σφουγγαράκι για contouring και περίγραμμα προσώπου.

Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ είναι κατάλληλα για διορθωτικές κρέμες, τη κρεμά-πούδρα για το περίγραμμα, το προϊόν λάμψης, το διορθωτή χρώματος, foundation, τη κρέμα για το περίγραμμα των ματιών καθώς και τη σκιά ματιών για τελεία κάλυψη και εφαρμογή κάθε φορά!

tips: Ένα κοινό μυστικό είναι να βρέχεται το σφουγγαράκι πριν τη χρήση τους, τα περισσότερα διπλασιάζονται σε μέγεθος και αφού πιέσετε, ταμπονάρετε με το προϊόν! Με αυτό το τρόπο έχετε καλύτερη εφαρμογή ενώ δεν σπαταλάτε περίσσιο make-up στο εσωτερικό του.

Τα πινέλα έχουν βελούδινο άγγιγμα, απαλή υφή και βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία του τριχωτού. Υπάρχουν συνθετικά και φυσικά πινέλα, με σκληρές και απαλές ίνες. Αποτελούν ιδανικά εργαλεία για σκιάσεις, ρουζ, πούδρας, σκιές ματιών και εφαρμογή σε διορθωτικές κρέμες, ρευστών ή υγρών που εξασφαλίζουν τέλειο μακιγιάζ!

  • Αναλυτικός πινάκας για τη χρησιμότητα κάθε πινέλου ξεχωριστά για ακριβείς σκιάσεις διορθώσεις και άψογες εφαρμογές.

tips: Ένα μειονέκτημα των σπόγγων είναι πως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, διαρκούν 1-3 μήνες ενώ τα πινέλα έως και 5 χρόνια. Ελέγξτε τη διαφορά κόστους και τι σας συμφέρει.

tips: Να πλένετε συχνά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας με χλιαρό νερό, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, με ειδικό καθαριστικό ή με παιδικό σαμπουάν. Μην ξεχνάτε τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στο πρόσωπο μας και πρέπει να είναι καθαρά, για να αποφύγουμε τυχόν δερματικούς ερεθισμούς.

σχετικα άρθρα

Ανοιξιάτικα φορέματα 2019!

elmagazino

8 Μυστικά για να μυρίζετε πάντα Υπέροχα

elmagazino

Μήπως τα καλλυντικά σου έχουν λήξει; Δες πότε λήγει κάθε καλλυντικό!

elmagazino

Leave a Comment