Ταξιδια

Ένας εξωτικός προορισμός, μια ανάσα από την Αθήνα!

Ένας εξωτικός προορισμός, μια ανάσα από την Αθήνα!

Το νησάκι της Μονής, κατοικείται από ελάφια, κρι-κρι και πανέμορφα παγόνια, σκεπάζεται από πλούσια βλάστηση και δροσίζεται από τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά, είναι ένας πραγματικά μοναδικός προορισμός!

Ο λόγος για την Αίγινα και τις κρυφές ομορφιές της, απέχει 15 ναυτικά μιλιά από τον Πειραιά, το ταξίδι διαρκεί μόλις μία ώρα κι ένα τέταρτο με ferry boat. Η Πέρδικα, πάλι, βρίσκεται στο νότιο μέρος της, μόλις εννιά χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας, με το οποίο συνδέεται με διάφορα μέσα συγκοινωνίας (σε περίπτωση που δεν πάρετε όχημα μαζί σας). Από το γραφικό ψαροχώρι, την Πέρδικα θα συναντήσετε το πανέμορφο νησάκι της Μονής που λίγοι γνωρίζουν.

Πως θα πάτε

Με βαρκάκι από την Πέρδικα, σας μεταφέρει στη Μονή σε 8 λεπτά. Τα δρομολόγια εκτελούνται τακτικά, κάθε 20-30 λεπτά, από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Το τελευταίο βαρκάκι φεύγει από τη Μονή γύρω στις 20.30. Η τιμή μετ’ επιστροφής είναι στα 5€. 

Το βαρκάκι σας αφήνει στην μικρή, οργανωμένη αμμουδιά του νησιού. Εντυπωσιακά νερά σε εξωτικές αποχρώσεις, πεύκα που φτάνουν ως το κύμα, ξαπλώστρες και ομπρέλες και ένα beach bar που σερβίρει καφέδες, ποικιλίες και νόστιμα μεζεδάκια, συνθέτουν το προφίλ της μαγευτικής παραλίας του νησιού. 

Κάλο θα ήταν να αποφύγετε να επισκεφτείτε την παραλία τον Αύγουστο και ιδίως τα Σαββατοκύριακα, η οποία κατακλύζετε από σκάφη και λουόμενους.

Από την παραλία ξεκινά ένα βατό μονοπάτι, το οποίο μετά από 3-4 λεπτά περπάτημα, σας φέρνει στην «πίσω παραλία». Η οποία δεν παρέχει αμμουδιά αλλά βραχάκια, ιδανικό σημείο για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά.

Πεζοπορία

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν με τις διαδρομές που διασχίζουν το δάσος, καταλήγοντας στο παρατηρητήριο, στο ψηλότερο σημείο του νησιού.

Η ανάβαση γίνεται από την πευκόφυτη πλευρά καθώς είναι περισσότερο ομαλή, αλλά επίσης προσφέρει σκίαση. Για την ανάβαση δεν απαιτούνται κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, ούτε να είναι κανείς ιδιαίτερα γυμνασμένος. Απαραίτητα εφόδια κλειστά παπούτσια, καπέλο, κάποιο μπουκαλάκι με νερό. Η μαγευτική θέα θα σας ανταμείψει!

Το νησάκι είναι πλέον ακατοίκητο και έχει χαρακτηριστεί ως καταφύγιο άγριων ζώων, ένα φυσικό και προστατευμένο μαγευτικό περιβάλλον.

Ένας ιδανικός προορισμός μες τη φύση και δίπλα από την Αθήνα: Απλά Μην το χάσετε….

Κύθνος, ένας ανεξερεύνητος παράδεισος!

σχετικα άρθρα

Λίμνη Τσιβλού, δώρο της φύσης!

elmagazino

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο κοσμοπολίτικος αέρας και τα μονοπάτια της Τζια θα σας κατακτήσουν!

elmagazino

Απόδραση στο Αγκίστρι μαζί με τα παιδιά μας!

elmagazino

Leave a Comment