Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Φρυγαδέλι, πεντανόστιμος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι!

Φρυγαδέλι, πεντανόστιμος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι!

Το φρυγαδέλι είναι ένας παραδοσιακός μεζές που τον συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ιδίως το Πάσχα! Είναι τόσο απλός στην παρασκευή του όσο και νόστιμος. Το ψήσιμό του γίνεται σε μικρή σούβλα στα κάρβουνα, δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις που οι νοικοκυρές το μαγειρεύουν στο φούρνο για ευκολία. Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε είναι ένας καταπληκτικός μεζές με πλούσια γεύση και νοστιμιά!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες : 8 μερίδες

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή είναι τα παρακάτω:

  • 1 Αρνίσιο συκώτι
  • 1 Σκέπη αρνιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός, κόβουμε το συκώτι σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος περίπου 2 εκατοστών.
  • Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Απλώνουμε τη σκέπη σε ξύλο κοπής και την τεμαχίζουμε σε μέγεθος περίπου το διπλάσιο απ ότι έχουμε κόψει το συκώτι, ικανό βέβαια να τυλίξει το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
  • Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια από το συκώτι και τα τοποθετούμε πάνω στα κομμάτια από τη σκέπη, τα τυλίγουμε σαν “ντολμαδάκια”και τα περνάμε στην σούβλα μας προσέχοντας να στερεωθεί η σκέπη.
  • Θα χρειαστούμε περίπου κάτι παραπάνω από μία ώρα στα κάρβουνα ενώ ο αντίστοιχος χρόνος ψησίματος είναι λιγότερος αν χρησιμοποιήσουμε τελικά το φούρνο, περίπου 40 λεπτά.
  • Δεν χρειαζόμαστε μοτεράκι για τη σούβλα, απλά τη γυρνάμε κάθε λίγα λεπτά για να γίνει ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο λεμόνι και λίγη ρίγανη. Καλή σας όρεξη!

Πως να διακοσμήσετε το Πασχαλινό σας τραπέζι! πατήστε εδώ.

Διασκεδαστικά πιάτα για εορταστικό Πασχαλινό τραπέζι! πατήστε εδώ.

σχετικα άρθρα

Τραγανά μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα!

elmagazino

Κάτι διαφορετικό κουραμπιέδες με καρύδια

elmagazino

Ποια η διαφορά ανάμεσα στο τόνικ και τη σόδα;

elmagazino

Leave a Comment