Γλυκες συνταγες Φαγητο

Αρωματική πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

Αρωματική πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

Ένα απίθανο σιροπιαστό γλυκό, αφράτο και ζουμερό ,γεμάτο αρώματα πορτοκαλιού που λιώνει στο στόμα. Αυτό το γλυκό εντυπωσιάζει για την απλότητα του, για την νοστιμιά αλλά και για την εύκολη παρασκευή του. Ξεπερνά κατά πολύ όλα τα σιροπιαστά γλυκά, είναι πιο ελαφρύ και πιο εύγευστο γλυκό, όταν δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη πορτοκαλόπιτα θα καταλάβετε τι εννοώ.

Θα χρειαστούμε :

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι( με όσα λιπαρά θέλετε)
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι :

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 πορτοκάλια κομμένα στη μέση

Μέθοδος εκτέλεσης :

Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό με τα πορτοκάλια (τα τεμαχίζουμε στη μέση όπως είναι με τη φλούδα) και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις  πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό, τότε αφαιρούμε τα πορτοκάλια αφού βγάλουμε και λίγο από τον χυμό τους στο σιρόπι μας.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι (30×40) και το αφήνουμε στην άκρη .Σε ένα μπολ κόβουμε με το χέρι σε μικρά- μικρά κομματάκια όλο το φύλλο της κρούστας και τα αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν καλά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τέλος το μπέικιν πάουντερ.
  • Περιχύνουμε στο μείγμα μας τα κομματάκια της κρούστας και ανακατεύουμε απαλά με δυο πιρούνια ώστε να βραχούν όλα τα φύλλα και να αποφύγουμε να γίνει μια μάζα .

πηγή

  • Μεταφέρουμε στο ταψάκι το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.
  • Όπως είναι καυτή η πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο προσθέτουμε το κρύο σιρόπι. Ώσπου να κρυώσει το γλυκό θα απορροφήσει εντελώς όλο το σιρόπι.

Για το σερβίρισμα :

Τρώγεται ευχάριστα ζεστό και σκέτο όπως είναι αλλά και κρύο (από το ψυγείο). Μπορείτε να το συνοδέψετε με παγωτό της αρεσκείας σας, κάνει ωραία αντίθεση με το σιροπιαστό γλυκό ως γνωστών. Για εκείνους που “αντέχουν” την ζάχαρη μπορούν να προσθέσουν επιπλέον και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι από πάνω.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

σχετικα άρθρα

Πιταρούδια, παραδοσιακή Ροδίτικη Συνταγή!

elmagazino

Σπιτική γλυκόξινη σάλτσα!

elmagazino

Κοντοσούβλι, guest star ή πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι?

elmagazino

Leave a Comment