Αλμυρες συνταγες Φαγητο

5 Αγαπημένες σαλάτες για μπουφέ

5 Αγαπημένες σαλάτες για μπουφέ

Ιδανικές σαλάτες για γιορτινό τραπέζι ,απλές, ευπαρουσίαστες και πολύ γευστικές!

Γεμιστές ντομάτες με αυγοσαλάτα :

θα χρειαστούμε

  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 6 ντομάτες

Βράζουμε 4 αυγά ,τα καθαρίζουμε,τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια και τα αναμειγνύουμε με τη μαγιονέζα. Καθαρίζουμε τη σάρκα από 6 μικρές ντομάτες και τις γεμίζουμε με την αυγοσαλάτα. Ένα υπέροχο ορεκτικό για μπουφέ !

Εναλλακτικά γεμίζουμε τις ντομάτες με τυροσαλάτα,ρώσικη,τυροκαυτερή,ζαμπονοσαλάτα ή του κηπουρού.

πηγή

Μακαρονοσαλάτα δροσερή :

θα χρειαστούμε

  • 1 συσκευασία μακαρόνια κατά προτίμηση πολύχρωμα (σε βίδες ή πέννες )
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ λάδι για το τσιγάρισμα
  • 1 μαγιονέζα 215 γρ.
  • 300 γρ. τυρί (γκούντα ,ένταμ, έμμενταλ)
  • 200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό προαιρετικά

Βράζουμε τα μακαρόνια με ένα κύβο λαχανικών,στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι. Μόλις κρυώσουν ,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά  μαγιονέζα,τυρί – ζαμπόν σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με πιπέρι,ανακατεύουμε και η σαλάτα μας είναι έτοιμη, την τιμούν μικροί και μεγάλοι!

πηγή

Απλή ζαμπονοσαλάτα :

θα χρειαστούμε μόνο δυο υλικά 300 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια και αναμειγνύουμε με μαγιονέζα 200 γρ. Ενα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό ταιριάζει άψογα με βάση τις πράσινες σαλάτες ή με κριτσίνια . Όσο απλά υλικά έχει άλλη τόση νοστιμιά διαθέτει!

πηγή

Σαλάτα για finger food μπουφέ :

  • 1 κεσέ cherry ντοματίνια
  • μοτσαρέλα τυρί
  • προαιρετικά ελιές χωρίς κουκούτσι
  • προαιρετικά τουρσί αγγούρι
  • ξυλάκια για σουβλάκι ή οδοντογλυφίδες

Τυλίγουμε ένα μήλο σε ένα αλουμινόχαρτο ή ως έχει και το σταθεροποιούμε στο κέντρο μιας πιατέλας. Περνάμε εναλλάξ τα υλικά μας τα ντοματίνια, μοτσαρέλα, ελιά και αγγουράκια σε ένα ξυλάκι ,όταν γεμίσει το καρφώνουμε στο μήλο περιμετρικά .Μια εντυπωσιακή σαλάτα!

πηγή

Σαλάτα με βάση τη σφολιάτα :

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κ. βούτυρο
  • σαλάτα της αρεσκείας σας

Σε ένα στρόγγυλο πυρίμαχο σκεύος απλώνετε το φύλλο, αφού το έχετε βουτυρώσει ,το πιέζετε και τρυπάτε καλά με το πιρούνι το πάτο. Απλώνετε από πάνω μια λαδόκολλα ελαφρά βρεγμένη με νερό. Βάζετε μερικά όσπρια για να μην φουσκώσει η σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρείται τα όσπρια και την λαδόκολλα και συνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά ,να φύγει τυχόν υγρασία. Έχετε δημιουργήσει μια βάση για οποιαδήποτε στεγνή σαλάτα με μαρούλι-ρόκα ,λίγο λάδι και σος. Σερβίρετε σε πιατέλα.

πηγή

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

σχετικα άρθρα

Η βασική συνταγή για γρανίτα κάθε γεύσης!

elmagazino

Γλυκό κουταλιού σταφύλι στο φούρνο!

elmagazino

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με πατάτες και κάστανα

elmagazino

Leave a Comment