Γλυκες συνταγες Φαγητο

Δυο εύκολα, δροσερά γλυκά με ελάχιστα υλικά!

Δυο εύκολα, δροσερά γλυκά με ελάχιστα υλικά

Δυο γρήγορα, ελαφριά και δροσερά γλυκά χωρίς κόπο, ιδανικά για εκείνους που δεν ασχολούνται και πολύ με την κουζίνα. Σπιτικά και υγιεινά γλυκά, πιο εύκολα και νόστιμα δεν γίνεται!

Μους σοκολάτας

θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα από το ψυγείο)

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι (προσοχή μην κάψει). Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ έως ότου γίνει σαντιγί, έπειτα αναμειγνύουμε τα δυο υλικά με απαλές κινήσεις. Εναλλακτικά της κρεμάς γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σαντιγί (αναμιγνύετε με γάλα), έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Το γλυκό μας είναι έτοιμο αφού το βάλετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δροσίσει.

  • Για επιπλέον απόλαυση μπορείτε να διακοσμήσετε τη μους σοκολάτας όπως εσείς θέλετε, με φρούτα, σταγόνες σοκολάτας – τρούφα,ζάχαρη άχνη.
  • Αν προτιμάται βάση για το γλυκάκι σας τρίψτε μπισκότα ή ξηρούς καρπούς.
  • Είναι πολύ ωραία συνοδευτική κρεμά για κορμό ή τούρτα.

Πανακότα

θα χρειαστούμε :

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες για άρωμα ή ένα στικ βανίλιας (για πιο πλούσιο άρωμα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα ζελατίνη
  • σιρόπι για γαρνίρισμα

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης :

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός της ζελατίνης και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για λίγα λεπτά, στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα λίγο πριν το τέλος του χρόνου. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Αδειάζουμε σε φορμάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Όταν κρυώσει την σερβίρετε με σιρόπι ή φρούτα της αρεσκείας σας. Διακοσμήστε την όμορφα και προσφέρετε ένα σπιτικό, υγιεινό γλυκό.

  • Για λιγότερες θερμίδες μπορείτε να φτιάξετε τη πανακότα μόνο με γάλα χαμηλά σε λιπαρά, (χωρίς κρεμά γάλακτος). Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με στέβια  και να γευτείτε άφοβα ένα εύγευστο ολιγοθερμικό γλυκό.
  • Για να βγάλετε την πανακότα από τα φορμάκια, βυθίστε προσεκτικά σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Δυο ελαφριά γλυκά της τελευταίας στιγμής με πλούσια γεύση που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στους καλεσμένους σας.

σχετικα άρθρα

Ξεδιψάστε με δροσερό αρωματικό νερό!

elmagazino

Σαλιγκάρια, μεζές από άλλο…πλανήτη!

elmagazino

Σπιτικό φυστικοβούτυρο σε 5 λεπτά

elmagazino

Leave a Comment