Γλυκες συνταγες Φαγητο

Δυο γλυκές συνταγές για σοκολατάκια τύπου “bounty” αρτύσιμα και νηστίσιμα!

Δυο γλυκές συνταγές για σοκολατάκια τύπου “bounty” αρτύσιμα και νηστίσιμα!

Όλοι έχετε δοκιμάσει την σοκολάτα bounty, φτιάξτε την σπιτική εκδοχή και θα διαπιστώσετε την απίστευτη ομοιότητα τους! Τραγανά, απολαυστικά σοκολατάκια, ιδανικά για τους λάτρες της εξωτικής καρύδας. Τα νηστίσιμα έχουν πιο απαλή γεύση, υπερισχύει η γεύση της καρύδας, ιδανικά για περιόδους νηστείας ή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή! Ακολουθήστε τη συνταγή με πολύ απλά και εύκολα βήματα θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σοκολατάκια καρύδας μόνο με …3 υλικά.

Υλικά :

  • 3 κουβερτούρες των 125 γρ.(για την επικάλυψη)
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο 397 γρ.
  • 200 γρ. ινδική καρύδα

πηγή

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε μπεν μαρι λιώνουμε τις κουβερτούρες για την επικάλυψη. Σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ,τοποθετούμε από πάνω μια μικρότερη κατσαρόλα (στεγνή), εκεί βάζουμε την κουβερτούρα μας. Φροντίζουμε να μην έρθει σε επαφή με το νερό η κουβερτούρα για να μην κόψει. Όταν λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε από το μάτι.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο με την καρύδα και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε ,σε στρογγυλές μικρές ή μεγάλες μπουκίτσες διαφορετικά δίνουμε ίδιο σχήμα όμοιο με της bounty.
  • Τέλος, βυθίζουμε τα σοκολατάκια μας στην λιωμένη κουβερτούρα, στραγγίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε μια λαδόκολλα.
  • Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με καρύδα τα ολοκληρωμένα σοκολατάκια για διακόσμηση ή να τοποθετήσετε στη κορυφή έναν αγαπημένο ξηρό καρπό, όπως κάσιους, φυστίκι, καρύδι, αμύγδαλο σε κάθε ένα σοκολατάκι ξεχωριστά. Θα ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και θα γίνει ακόμη πιο τραγανή απόλαυση.
  • Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, βγαίνουν περίπου 30 σοκολατάκια.

πηγή

Μπορείτε να φτιάξετε και νηστίσιμα bounty εξίσου εύκολα.

Υλικά :

  • 400 γρ. ινδική καρύδα
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 400 γρ. κουβερτούρα

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη καρύδα και προσθέτουμε σταδιακά το σιρόπι.
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.
  • Σχηματίζουμε το σχήμα που θέλουμε για τα νηστίσιμα σοκολατάκια μας.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την κουβερτούρα σε μπεν μαρι, καλύπτουμε τα σοκολατάκια και τα αφήνουμε να σταθούν.

Ένα homemade σοκολατένιο κέρασμα που δύσκολα αντιστέκεται κάνεις!

σχετικα άρθρα

Πως φτιάχνετε η ζαχαρόπαστα – fondant

elmagazino

3 Διάσημες κόκκινες σούπες

elmagazino

Μοβ τροφές: Θαυματουργές!

elmagazino

Leave a Comment