LifeStyle Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη, αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, μια τυρόπιτα τύπου σουφλέ, που την λες και “τεμπελόπιτα” καθώς δεν απαιτεί καθόλου χρόνο και κόπο στο να φτιαχτεί!

Αυτή την τυρόπιτα θα την λατρέψουν όλοι, μα κυρίως εσείς, καθώς θα σας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση που θα θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό, εύκολα και γρήγορα!

Τρώγεται ζεστή ή κρύα, όλες τις ώρες, με καφεδάκι, μπυρίτσα ή και κρασί κι αποτελεί το ιδανικό υγιεινό κολατσιό για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο κι εσείς στη δουλειά!

Υλικά:

  • 250 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 -300 γρ. διάφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, κίτρινα τυριά)
  • προαιρετικά (1 πράσινη, 1 κόκκινη πιπεριά ή ζαμπόν)
  • λίγο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη ώσπου ν’ ασπρίσει κι έπειτα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια και τρίβουμε τ’ άλλα τυριά.

Αφού τ’ ανακατέψουμε καλά, τα ρίχνουμε στο μείγμα καθώς και τη ψιλοκομμένη πιπεριά. Προσθέτουμε το πιπέρι κι ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριου μεγέθους γυάλινο πυρέξ ή ταψάκι μιας χρήσης και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή άλλο τυρί για να κάνει κρούστα.

Σπιτική τραγανή τυρόπιτα στη στιγμή!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30′, μέχρι να πάρει η πίτα ένα χρυσό χρώμα πάνω-κάτω.

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο κι ύστερα σερβίρουμε!

tips: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά στην πίτα όπως καπνιστή πάπρικα, μοσχοκάρυδο, δυόσμο κ.α.

Ζουμερή τυρόπιτα με μπέικον

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

via

σχετικα άρθρα

Αρωματικά vegan αμυγδαλωτά!

elmagazino

Τι είναι τα σορβικά που βλέπουμε στις ετικέτες των τροφίμων;

elmagazino

Χριστουγεννιάτικο ψωμί μαργαρίτα με πάπρικα

elmagazino

Leave a Comment