Αλμυρες συνταγες Φαγητο

Σκορδαλιά με πατάτα, με ψωμί ή με καρύδια?

Σκορδαλιά με πατάτα, με ψωμί ή με καρύδια?

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό ορεκτικό, που συνοδεύει τα τηγανητά ψάρια με κυρίαρχο το μπακαλιάρο ή τα βραστά λαχανικά κυρίως τα παντζάρια αλλά και όλα τα θαλασσινά, όπως τα καλαμαράκια. Φτιάχνετε με βάση τη πατάτα ή το ψωμί, έπειτα υπάρχουν πολλές γευστικές παραλλαγές. Θα βρείτε παρακάτω 3 παραδοσιακές συνταγές με πολλές γευστικές προτάσεις, η μια εκ των οποίων είναι με καρύδια! Οι παρακάτω συνταγές είναι ελαφριές μορφής όσον αφορά το σκόρδο, για πιο έντονη και δυνατή γεύση διπλασιάστε τη ποσότητα των σκελίδων.

Για την αφράτη σκορδαλιά πατάτας:

  • 5 μέτριες πατάτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένα)
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • προαιρετικά ξύσμα λεμονιού

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Βράζουμε τις πατάτες τεμαχισμένες σε άφθονο αλατισμένο νερό ή με ένα κύβο λαχανικών για επιπλέον νοστιμιά.
  • Στραγγίζουμε, τις αλέθουμε με μίξερ χειρός μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας, αν θέλετε προσθέστε και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  • Με αυτή τη μέθοδο η υφή της βγαίνει βελούδινη και αφράτη.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  • Εάν χρησιμοποιήσετε μπλέντερ, θα γίνει πιο μαστιχωτή η υφή της.
  • Μπορείτε να την σερβίρετε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για τη σκορδαλιά ψωμιού:

  • 250 γρ. ψωμί (ψίχα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε πολύ νερό για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και αλέθουμε το ψωμί με τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα μπλέντερ.
  • Δοκιμάζουμε για τυχόν διόρθωση.
  • Σερβίρετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, μια κλασσική διακόσμηση του πιάτου είναι μια ελιά στην κορυφή.

Για τη σκορδαλιά ψωμιού με καρύδια:

  • 250 γρ. ψωμί (ψίχα)
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε πολύ νερό για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε καλά και αλέθουμε τα καρύδια μαζί το ψωμί, σε ένα μπλέντερ.
  • Στη συνεχεία προσθετουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Δοκιμάζουμε για τυχόν διόρθωση.
  • Σερβίρετε με λίγα φρέσκα καρύδια από πάνω.

tips:

  • Για να αποφύγετε την έντονη μυρωδιά του σκόρδου χωρίς να επηρεάσει η γεύση του, μπορείτε να βράσετε τις σκελίδες για 1-2 λεπτά σε γάλα ή να αφαιρέσετε το πράσινο φύτρο.
  • Προσέξτε το σκόρδο δεν αποδίδει άμεσα γευστικά, όσο μένει τόσο γίνεται πιο έντονη η παρουσία του.
  • Σε όλες τις παραλλαγές της σκορδαλιάς, περιχύσετε μερικές σταγόνες λεμονιού!
  • Εάν θέλετε κόκκινη σκορδαλιά, χρωματίστε με βρασμένο παντζάρι!

Συνδυάστε τη σκορδαλιά, με αυτή τη νόστιμη συνταγή, μπακαλιάρου με κουρκουμά εδώ!

11 dressings με ελάχιστες θερμίδες και πολύ γεύση για τις σαλάτες!

Συστατικά: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, εξαιρετικά πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία!

σχετικα άρθρα

Φρυγαδέλι, πεντανόστιμος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι!

elmagazino

Όλα για το Κεφίρ Καύκασου – Κεφίρ νερού

elmagazino

25 ιδέες διακόσμησης πασχαλινών αυγών χωρίς βαφή!!

elmagazino

Leave a Comment