Γλυκες συνταγες Φαγητο

Τραγανά μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα!

Τραγανά μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα!

Φανταστικά σπιτικά μπισκότα σκέτη απόλαυση. Τραγάνα με απαλή γεύση σοκολάτας και ευχάριστες νότες φρέσκου πορτοκαλιού. Εύκολη παρασκευή με λίγα υλικά, κατάλληλη για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή σε περιόδους νηστείας. Ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες!

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. βούτυρο μαλακό
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/4 φλ. κορν φλαουρ
  • 3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα (σε κομματάκια)

Για την επικάλυψη :

  • 1/2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και χτυπάμε να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ και στο τέλος τα κομμάτια της σοκολάτας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες. Ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε ενα κομμάτι 15 εκ. διαμέτρου και 1 εκ. πάχους. Με μαχαίρι χαράζουμε το κάθε στρογγυλό κομμάτι σε 8 τρίγωνα, χωρίς να χωριστούν και τέλος τρυπάμε με πιρούνι. Στρώστε τα σε μια λαδόκολλα ψησίματος. Βγαίνουν 32 κομμάτια.

Ψήνετε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, στα πρώτα 5 λεπτά τα τρυπάτε με το πιρούνι πάλι και κόβετε τα τρίγωνα, αφήνετε να κρυώσουν.

Γλάσο: Σε μπεν μαρι λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Βουτάτε τη στρογγυλή πλευρά από τα τρίγωνα και αφήνετε να στερεωθεί η σοκολάτα σε μια λαδόκολλα.

tips: Αντί να τα βουτήξετε τα μπισκότα σε λιωμένη σοκολάτα, μπορείτε να  φτιάξετε απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.

tips: Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας μέσα στη ζύμη ή σαν επικάλυψη με την σοκολάτα ή το γλάσο πορτοκαλιού, (δοσολογία 1/2 φλ.).

σχετικα άρθρα

Σπιτική τραγανή τυρόπιτα στη στιγμή!

elmagazino

Η τέχνη των cocktails- 7 συνταγές

elmagazino

Σπιτική τραγανή λαγάνα χωρίς ζύμωμα!

elmagazino

Leave a Comment