Πικάντικο κοτόπουλο με κους-κους στο φούρνο!
Ένα νόστιμο, πικάντικο αλλά και θρεπτικό πιάτο με χαμηλά λιπαρά, 360 θερμίδες / μερίδα,ένα εύκολο φαγητό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Υλικά που θα χρειαστούμε :
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς πέτσα (χαραγμένα)
- 2 κ.γ. κάρυ
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. κους-κους
- 500 ml. ζωμός κοτόπουλου ζεστό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
- μερικά φύλλα κόλιανδρου –
- τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Μέθοδος εκτέλεσης :
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
- Φτιάχνουμε τα 500 ml ζωμό κοτόπουλου.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο με το λάδι και όλα μας τα μπαχαρικά,το αλάτι,το κάρυ,τη πάπρικα,την κανέλα και 100 ml από το ζωμό.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με την πάστα των μπαχαρικών.
- Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ,ξεσκεπάζετε και ψήνετε για επιπλέον 15 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα. Βεβαιωθείτε πως έχει ψηθεί καλά.
- Ωστόσο βάζουμε το κους-κους σε ένα μπολ, προσθέτουμε 400 ml ζεστό ζωμό του κοτόπουλου και το αφήνουμε να “σταθεί” για 10-12 λεπτά.
- Προσθέστε το κους-κους με το ζωμό στο ταψί και ψήστε το για λίγα λεπτά ακόμη.
- Γαρνίρετε με λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου και τυρί, σερβίρετε σε 6 μερίδες.
Συνοδέψτε το γεύμα σας με σαλάτα ή με ένα γρήγορο ορεκτικό όπως μπρουσκέτα :τρίψτε μια σκελίδα σκόρδο επάνω σε φέτες από ψημένη μπαγκέτα,σκεπάστε τις φέτες με ψιλοκομμένες ντομάτες και φρέσκο βασιλικό.
tips: Για επιπλέον γεύση και άρωμα μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο, με τα μπαχαρικά, το λάδι και το σκόρδο της συνταγής.