Ιδιοτητες τροφιμων Φαγητο

Ξεδιψάστε με δροσερό αρωματικό νερό!

Η ζέστη καλά κρατεί, ας μην παραπονιόμαστε όμως γιατί Καλοκαιράκι έχουμε! Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρίσκουμε εύκολες λύσεις για να δροσιστούμε! Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το νερό και εξαρτάται από αυτό. Το νερό απομακρύνει τοξίνες, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, «λιπαίνει» τις αρθρώσεις και πολλά άλλα. Η έλλειψη του μπορεί λοιπόν να προκαλέσει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες που διανύουμε, όπου οι ανάγκες του σώματος μας, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, είναι μεγαλύτερες. Ένας σωστά ενυδατωμένος οργανισμός είναι υγιείς και αυτό αντανακλά παντού, στο πρόσωπο, στα μαλλιά και στο δέρμα. Πως μπορούμε όμως να κάνουμε πιο ενδιαφέρον τον νερό μας έτσι ώστε να το καταναλώνουμε με μεγαλύτερη ευκολία; Μια πολύ εύκολη και απλή λύση είναι να φτιάξουμε δροσερά παγάκια με φρέσκα φρούτα που στο τέλος θα καταλήξει σε αρωματικό νερό!

Η ενυδάτωση είναι το «α» και το «ω» για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Δείτε ακόμη: Πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας?

Πώς θα το κάνουμε!

Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε αυτή τη στιγμή να πάτε στην κουζίνα σας και να φτιάξετε υπέροχα φρουτένια παγάκια, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να απολαύσετε τις επόμενες μέρες υπέροχο δροσερό αρωματικό νερό, γεμάτο γεύση και βιταμίνες. Αφού στο τέλος θα φάτε και τα φρουτάκια! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι παγοθήκες και βέβαια φρούτα και αρωματικά βότανα τις επιλογής σας.

παγοθήκη

Μερικές προτάσεις δικές μου από φρούτα είναι , η φράουλα, τα μούρα, το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, το κεράσι, το βερίκοκο και το ροδάκινο και από βότανα, ο δυόσμος και ο βασιλικός. Παίρνουμε τα φρούτα καθώς και τα αρωματικά βότανα μας και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια έτσι ώστε να χωράνε στις παγοθήκες μας. Τα τοποθετούμε προσεκτικά μέσα στις παγοθήκες και στη συνέχεια τις γεμίζουμε με νερό. Τις βάζουμε προσεκτικά στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν.

Αφού παγώσουν αφαιρούμε όσα παγάκια θέλουμε, τα ρίχνουμε στο ποτήρι μας και γεμίζουμε με κρύο νερό. Έτοιμο το αρωματισμένο και φρουτένιο νεράκι μας!

αρωματικό νερό

Η δική μου επιλογή είναι μούρα και μικρές αρωματικές κερκυραϊκές φράουλες. Για όσους δεν γνωρίζουν την άγρια κερκυραϊκή φράουλα, να σας πω ότι πρόκειται για μια μικρή, άκρως αρωματική και εξαιρετικά ευαίσθητη φράουλα με μικρή διάρκεια ζωή, γι’αυτό το λόγο είναι αδύνατη η εξαγωγή της ως φρέσκο φρούτο. Η μικρή διάρκεια ζωής της φράουλας αυτής, καθώς και ο ιδιαίτερα κοπιαστικός τρόπος συλλογής της, την κάνουν απαγορευτικά ακριβή.

Όσοι λοιπόν έχουν στον κήπο τους αυτήν την ιδιαίτερη φράουλα έχουν την δυνατότητα να την απολαύσουν σκέτη με πολύ λίγη ζαχαρίτσα, όπως αρέσει πολύ στον ανιψιό μου, να φτιάξουν μαρμελάδα, ή να την χρησιμοποιήσουν σε γλυκά μαζί με τις κανονικές φράουλες για έξτρα άρωμα και γεύση.

Στην εποχή τους, εκεί μέσα στο Μάιο που ωριμάζουν, φρόντισα και έβαλα λίγες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσω αργότερα φτιάχνοντας σος φράουλας. Επίσης έφτιαξα και τα παγάκια μου για να αρωματίσω το νερό μου.

αρωματικά παγάκια

Τέλος να σας πω ότι ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στο νερό δίνει ο δυόσμος και ο βασιλικός γι’αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα από τα βότανα αυτά, είτε φρέσκο, είτε στα παγάκια.

Πηγή

Αρωματικό νερό

Ξεδιψάστε με αρωματικό νερό, βρείτε την γεύση που σας ταιριάζει ενώ βοηθούν και στην αποτοξίνωση: δοκιμάστε ακόμη

  • Ένα ματσάκι με διάφορα αρωματικά βότανα
  • Ροδέλες από αγγούρι με κλαδάκια από φρέσκο εστραγκόν ή άνηθο
  • Ροδέλες από λεμόνι, πορτοκάλι και λάιμ
  • Ροδέλες από λεμόνι και κλαδάκια δενδρολίβανου
  • Ροδέλες από λεμόνι και κυβάκια ανανά
  • Κύβους από καρπούζι με ροδέλες από αγγούρι και λάιμ
  • Κύβους από καρπούζι και πεπόνι
  • Ροδέλες από γκρέιπφρουτ και κλαδάκια βασιλικού
  • Φράουλες κομμένες και φυλλαράκια μέντας
  • Stick κανέλας
  • Πιπεριές, πράσινες-κόκκινες-πορτοκαλί κομμένες σε μπαστουνάκια
  • Μαστίχα: Εκτός από την ευεργετική δράση της, έχει γεύση μοναδική. Σε ένα μπουκάλι του νερού ρίξτε μερικά δάκρυα μαστίχας και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι συμπληρώστε με νερό. Ανανεώστε τη μαστίχα μετά από δυο εβδομάδες. 
  • Φτιάξτε παγάκια από τον αγαπημένο σας χυμό ανανά, βερίκοκο, πορτοκάλι κ.α. και αναμίξετε λίγο γάλα καρύδας.

Αρωματίστε το νερό σας, τα καλοκαιρινά σας cocktail ή τα δροσερά mocktails!

Στην υγειά σας !

σχετικα άρθρα

Πως να φτιάξετε μόνοι σας κύβους λαχανικών!!!

elmagazino

Κάτι διαφορετικό κουραμπιέδες με καρύδια

elmagazino

Φρυγαδέλι, πεντανόστιμος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι!

elmagazino

Leave a Comment